De kans is erg groot dat u een celfix in uw raceauto heeft zitten. Dit is een zeer klein onderdeel die veel wordt gebruikt in de autosport. Dit onderdeel voorkomt namelijk dat het “check engine”-signaal in het dashboard onnodig vaak gaat branden.Dit lampje hangt samen met een systeem, wat het aandeel van zuurstof in het uitlaatgas van uw auto meet. Wanneer dit aandeel niet meer klopt, dat het lampje gaan branden. Het kan namelijk voorkomen dat de sensor die dit aandeel meet te sterk wordt blootgesteld aan het uitlaatgas van de auto. Zo zal het lampje minder vaak branden. Door voor het gebruik van een celfix te kiezen, wordt dit voortaan voorkomen. In 90% van de gevallen gaat het lampje minder snel branden bij het gebruik van dit onderdeel.

De werking van een celfix

Net als de sensoren die het aandeel van zuurstof in het uitlaatgas meten, kan ook de celfix in de uitlaat geplaatst worden. De celfix zal ervoor zorgen dat de sensoren minder gevoelig worden en dit zorgt er vervolgens voor dat het lampje bij de “Check Engine” op het dashboard onnodig vaak zal gaan branden. Het is namelijk zonde om uw auto zo vaak na te kijken terwijl er 9 van de 10 keer niks aan de hand is.

De gevoeligheid van de lambdasonde, de sensor die het zuurstof aandeel meet, is in de afgelopen jaren al iets verminderd. Het is zeker een aanrader om een celfix te halen voor uw raceauto!