Wanneer je opzoek bent naar een cadeau wat net eventjes dat beetje bijzonderder is? Een geschenk voor vrienden, kennissen, belangrijke klanten, goede zakenrelaties of voor het personeel? Kies dan voor een mooie fles champagne. Een champagne cadeau wordt altijd wel gewaardeerd door mensen en het zegt ook vaak dat je wel wat voor hun overhebt. Bij Charles kun je kiezen uit een ruim en variërend assortiment van luxe champagne cadeaus. De champagnes zijn afkomstig van de allerbeste champagnehuizen zoals Moet, Chandon, Veuve, Clicquot, Dom perignon of Laurent-Perrier. 

De flessen champagne kunnen eenvoudig besteld worden en als u ze voor 17:00 besteld kunnen ze morgen al geleverd zijn. Wanneer u natuurlijk voor bijvoorbeeld een verjaardag op een bepaalde dag de fles bezorgd wil hebben kan dit natuurlijk ook. Maak het Geschenk compleet met een persoonlijk toegevoegd kaartje met erop een felicitatie, bedankje of om te proosten op een geslaagde samenwerking.

Hoe selecteer je het geschikte champagne geschenk

Vaak heerst er het idee dat alle champagne hetzelfde smaakt, maar het tegendeel hiervan is waar. Een echte liefhebber weet dat champagnes net als wijn veel verschillende variaties kennen. Zo moet je bij het uitkiezen van een champagne geschenk op de volgende factoren letten:

  • Smaakbeleving
  • Uitstraling
  • Budget

Smaakbeleving

Ongeveer 95% van alle champagnes op de markt zijn een Brut. Brut betekend dat het een droge soort champagne is. Brut is daarom een goede keuze om cadeau te geven, omdat het de standaard is. Wanneer u meer van wat zoeter houdt en wat minder droog, dan is Demi sec een betere keuze voor u. Dit betekend dat de champagne maar halfdroog is.

Uitstraling

Wanneer u zoekt voor een cadeau wat niet snel vergeten zal zijn, is champagne de juiste keuze. De indrukwekkende en luxe uitstraling van de flesvorm met zijn lange, brede hals en karakteristieke kurk zal een impressie achterlaten bij de ontvanger. Bij de fles zit altijd een fraaie verpakking, die kan variëren van feestelijk naar elegant.

Budget

Wanneer u champagne cadeau gaat doen hoeft het niet per se in de honderden euro’s te gaan kosten. Zo kunt u al een champagne cadeau geven van rond de 50 euro. Wanneer u wel wat wilt uitgeven kunt u zo duur gaan als dat u zelf wilt natuurlijk. Wanneer u wat meer heeft om uit te geven, kan u kiezen voor een Dom Perignon cadeau

Gelegenheid voor een champagne cadeau

Er zijn veel verschillende gelegenheden waarbij je een fles champagne cadeau kunt doen. Niet elke fles champagne is geschikt voor iedere gelegenheid. Hieronder heb ik drie verschillende gelegenheden beschreven met wat voor een soort fles champagne erbij hoort. 

Huwelijk 

Bij een huwelijk is het leuk om te gaan voor een gift box met twee verschillende soorten champagne te geven, het gaat immers om twee personen. 

Zakelijke deal 

Bij een zakelijke deal is het voornamelijk om na te denken over hoeveel personen er mee zullen doen aan de feestelijke viering, zo is het bij een grote groep leuk om ook voor een grote fles champagne te gaan, van bijvoorbeeld 2 liter of meer. 

Verjaardag

Denk bij een verjaardag vooral na of de jarige vaker champagne drinkt of eigenlijk nooit. Wanneer degene vaker champagne drinkt is het verstandig om voor een brut te gaan en ander voor een Demi sec te gaan.