Er zijn ontzettend veel verschillende providers in Nederland. Daarom is het soms misschien wel eens lastig om te bepalen voor welke provider je kiest. Van grote aanbieders zoals Ziggo en KPN zijn er nog genoeg andere aanbieders die een stuk kleiner zijn. Maar welke provider is nou het best? Dit is een ontzettend persoonlijke kwestie. Dit hangt uiteraard af van wat jouw eisen zijn. Zo stelt gelukkig iedereen zo zijn eigen prioriteiten. Daarom geven wij je vandaag graag wat tips bij het kiezen van een nieuwe internetprovider!

Verbindingen

Allereerst is het goed om te weten dat er drie verschillende soorten verbindingen zijn die je voor internet kunt gebruiken. Dit is de kabel, de ADSL/VDSL en glasvezel. Deze drie verbindingen kunnen je wellicht bekend in de oren klinken, zeker glasvezel. Dit is tegenwoordig een veel voorkomende verbinding en is ook erg populair. De kabel is de meest ouderwetse manier. Ziggo is een provider die nog steeds veel gebruik maakt van de kabel en veel abonnementen aanbiedt. Dan de ADSL/VDSL: dit is een verbeterde verbinding. Je zou dit zelfs wel kunnen vergelijken met glasvezel, aangezien het bijna net zo snel is. Hier zijn veel meer aanbieders op actief.

En dan glasvezel, zoals we al kort besproken hadden. Dit is de meest populaire verbinding, aangezien deze verbinding het snelst is. Ook kan je hier verschillende abonnementen op nemen. Dit is uiteraard een groot voordeel ervan. Ook is je internet ontzettend veilig en betrouwbaar via glasvezel.

Wat vind jij belangrijk?

Nu je weet welke drie verbindingen er zijn, is het goed om te kijken naar wat jij erg belangrijk vindt. Voor vele is dit veiligheid en betrouwbaarheid. Ook de snelheid en hoe lang het duurt om iets te downloaden speelt een grote rol bij de keuze in internet. Je kunt je hier altijd even in verdiepen. Ook de aanbieder van het internet heeft hier grote invloed op. Elke aanbieder heeft natuurlijk zelf ook zijn prioriteiten in aanbieders en wat belangrijk gevonden wordt. 

Vergelijk internet

Als je weet in welke richting providers je tussen gaat kiezen, is het belangrijk om te gaan vergelijken. Vergelijk internet altijd. Dit is hetzelfde als dat je doet met een laptop. Je gaat prijzen vergelijken. Dit is altijd ontzettend handig omdat je hierdoor vaak de knoop kan doorhakken tussen de keuzes waar je uit twijfelt. Vergelijk internet is iets wat veel mensen vergeten, terwijl dit achteraf toch heel fijn had kunnen zijn. Je kan uiteraard ook altijd advies vragen bij verschillende providers en op basis daarvan het internet wat ze aanbieden vergelijken met elkaar.