Ben je van plan om het interieur van je woning te veranderen? Een van de mogelijkheden die je in zo’n geval hebt, is het gebruik van maatwerk meubels. Dit type meubels bieden je verschillende voordelen ten opzichte van de meubels die je in een woonwinkel koopt. Niet voor niets winnen deze maatwerk meubels sterk aan populariteit in de afgelopen jaren. Het voornaamste voordeel van deze meubels is de mogelijkheid om ze aan te laten sluiten bij de stijl van de rest van je interieur. Zeker bij een klassieke inrichting van je woning kan het bijzonder lastig zijn om bijpassende meubelstukken te vinden. Naar wat voor meubel ben jij op zoek voor de ruimtes in huis?

Maatwerk meubels die passen bij je interieurstijl

Maatwerk meubelsBij het bestellen van maatwerk meubels kun je deze naadloos laten aansluiten bij je persoonlijke smaak. Kies bijvoorbeeld tussen teakhout, kersenhout en notenhout! De verschillen tussen deze houtsoorten zijn bijzonder groot. Zo heeft teakhout een vrij lichte kleur, terwijl kersen- en notenhout donkerder zijn. Daarbij heeft het kersenhout een wat rode gloed, wat een heel speciaal effect aan de meubels geeft. In een modern interieur is zo’n kersenhouten meubel vaak echter lastig in te passen. Het gebruik van teakhout ligt in modern ingerichte ruimtes meer voor de hand.

Naast de verschillende soorten hout die bij de ontwikkeling van meubels gebruikt kan worden, kun je variëren in het model van het meubelstuk. Denk aan het gebruik van kastjes, lades, enzovoorts.

Proces bij het op maat maken van meubels

MeubelbouwerWanneer je meubels op maat laat maken wordt vaak begonnen met een uitgebreid kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek worden je wensen geïnventariseerd en legt men de mogelijkheden aan je voor. Zo wordt het makkelijker om een weloverwogen keuze te maken. Nadat het eerste ontwerp van je meubels uitgewerkt is, kun je zelf bepalen of je de meubels ook daadwerkelijk laat produceren of niet.