Uitvaart Rotterdam heeft de begrafenis van mijn vader echt heel erg goed regelt. Toen mijn vader plotseling aan een hartstilstand overleed was mijn hele familie in shock. Hij was altijd zo gezond geweest en nog heel vitaal voor zijn leeftijd. Hij ging nog elk weekend fietsen met mijn moeder en werkte elke dag in zijn groentetuin. Doordat niemand dit had zien aankomen liepen de emoties hoog op. Het was daarom best lastig om aan de praktische zaken te denken zoals het organiseren van de begrafenis. Zeker omdat wij nog nooit een sterfgeval in de familie hadden gehad wisten wij niet goed hoe wij dit moesten aanpakken.

Kist

Uitvaart Rotterdam stond ons bij

Wij namen daarom contact op met uitvaart Rotterdam. Dat is een bedrijf dat begrafenissen regelt. Toen ik naar hen belde waren zij heel erg vriendelijk. Wij maakten gelijk een afspraak en later die middag kwam er een werkneemster naar ons toe. Samen met haar bespraken wij wat er allemaal moest gebeuren en wat er geregeld moest worden. Zo moesten wij een kist uitzoeken voor mijn vader. Samen met mijn moeder kozen wij voor een kist van licht hout. Dat vond mijn vader altijd het mooiste hout dus die keuze was snel gemaakt.

Rouwen

Professioneel en persoonlijk

De aanpak van het bedrijf was heel professioneel en persoonlijk. Zij regelde niet alleen de praktische zaken maar hielp ons ook met rouwen. Een mooie begrafenis is namelijk heel belangrijk voor het rouwproces. Jij neemt op dat moment voor de laatste keer afscheid van de persoon. Wat wij heel belangrijk vonden was dat iedereen van onze familie en vrienden werd uitgenodigd. Samen met de werkneemster stelde wij een gastenlijst op en ontwierpen wij de rouwkaart. Het bedrijf zorgde ervoor dat iedereen de kaart zou ontvangen. Door het bedrijf hebben wij op een hele fijne manier afscheid kunnen nemen van mijn vader.