Het is van groot belang om te realiseren dat je dichter bij de politici staat dan je denkt. Met name op gemeentelijk niveau is dat het geval. Het is makkelijk om te klagen over alles wat er mankeert aan je overheid maar je kunt natuurlijk ook zelf deelnemen aan het gesprek. Maar hoe doe je dat dan? Gemeentepeiler probeert daarbij te helpen.

Samenleving

Wat is gemeentepeiler?

Gemeentepeiler is een organisatie die de overheid en inwoners van de gemeente dichter bij elkaar wil brengen. De kloof tussen het bestuur en haar burgers is onnodig groot en die kan volgens Gemeentepeiler gedicht worden. Ze brengen die twee partijen op innovatieve wijze samen. Het werkterrein van deze organisatie ligt dan ook op het grensvlak van onderzoek en ontwikkeling. Door middel van technologie willen ze helpen de verstandshouding tussen overheid en inwoner te versterken. 

gemeentepeiler

Communicatiekanaal

In essentie is Gemeentepeiler dus een soort communicatieplatform tussen de twee partijen. Het doel is om betrokkenheid te creëren maar ook begrip en draagvlak voor lokale beslissingen. Denk maar eens zo: als jij het ergens totaal niet mee eens bent binnen je gemeente en je denkt dat je een goed alternatief hebt, waarom zou je dit dan niet onder de aandacht brengen bij je lokale bestuur? Het is makkelijk om vanaf een afstand of op social media te klagen maar je kunt er natuurlijk ook gewoon iets aan doen. Gemeentepeiler wil dat makkelijker voor je maken door het lijntje met de overheid te verkorten.