Bij American factoring denk je wellicht niet direct aan een dienst, die door steeds meer Nederlandse bedrijven aangeboden wordt. Toch is dat wel het geval! Er zijn de afgelopen jaren steeds meer factoringbedrijven ontstaan, die mensen helpen bij het incasseren van openstaande facturen. Houd er hierbij rekening mee dat een factoringbedrijf iets heel anders is, dan bijvoorbeeld een incassobureau. In dit artikel vertellen we je meer over de werkwijze van zo’n bedrijf, de voordelen die deze vorm van debiteurenbeheer bedrijven biedt, enzovoorts. Met name voor beginnende ondernemers en MKB’ers is deze dienst erg interessant!

American factoring

Zorg voor een continue kasstroom met American factoring

Door voor American factoring te kiezen, weet je zeker dat facturen betaald worden. Niet alleen worden de facturen betaald, ook weet je zeker dat je het bedrag binnen enkele dagen op je rekening hebt staan. Zo ben je als organisatie verzekerd van een continue kasstroom, wat een veilige gedachte is. Je moet er immers niet aan denken, dat je de facturen van je eigen leveranciers niet op tijd kunt betalen. Doordat de kasstroom van kleinere organisaties beperkt is, zijn zij sterk afhankelijk van een tijdige betaling van hun klanten.

Ook prettig aan deze vorm van debiteurenbeheer, is dat je nooit meer een incassoprocedure hoeft te beginnen. Op het moment dat de factuur verkocht is, heb je hier geen omkijken meer naar.

Finqle

Kosten voor de diensten van een factoringbedrijf

Een factoringbedrijf rekent vaak een percentage van het totale factuurbedrag als kosten voor het aanbieden van deze dienst. Dit percentage kan per factoringbedrijf verschillen, evenals dat de hoogte hiervan per situatie verschilt. De vergoeding is onder meer afhankelijk van de betalingstermijn die met een klant afgesproken is. Als deze betalingstermijn langer dan 15 dagen is, zal het percentage stijgen bij veel factoringbedrijven. Op de website van dergelijke bedrijven vind je hier meer informatie over.