In zuidwest Duitsland ligt het prachtige Zwarte Woud. Hier vindt je bergen vol met bossen, watervallen, historische steden en prachtige fiets en wandelroutes. Het staat bekend om zijn goede wijn en kersentaart, het is een prachtige omgeving voor een vakantie en staat vol met vakantieparken. Je kan er een sportieve vakantie houden, historische steden en kastelen bezoeken of heerlijk van je rust genieten. In het Zwarte Woud in Duitsland kom je niks te kort qua voorzieningen en zal je je niet snel vervelen.

Zwarte woud Duitsland

Kastelen en steden in het Zwarte Woud

In het Zwarte Woud in Duitsland bevinden zich interessante dorpjes en steden. Ook staan er vele oude kloosters en burchten, waaronder Slot van Donauschingen. Onder kinderen is het Kastelburg in Waldkirch vooral leuk omdat er echte ridders lopen in kostuums. Bij de grens met Zwitserland ligt de stad Freiburg, deze stad wordt ook wel de officieuze hoofdstad van het Zwarte Woud genoemd. Er schijnt enorm veel zon hier en is een geliefde stedentrip stad. Het staat er vol met vakwerkhuisjes en grachten. Er rijden trams door het centrum en verder is het alleen ter voet toegankelijk.

Zwarte woud Duitsland

De natuur in het Zwarte Woud

Een natuurliefhebber is in het Zwarte Woud goed op zijn plek. Het is één van de mooiste natuurgebieden van Europa vol leuke wandelroutes. Een leuk feitje is dat wandelen hier op de paden is uitgevonden. Je komt langs zowel natuurlijke en historische bezienswaardigheden. De lange Westweg is maar liefst 285 km lang, een flinke uitdaging om die in een paar dagen te bewandelen. In de natuur van het Zwarte Woud in Duitsland staan ook veel watervallen. Ook kan je hier de hoogste watervallen van Duitsland bewonderen. Die zijn 163 meter hoog en bestaat uit zeven watervallen.