Bladluis bestrijden lastig? Dit vindt je op een groot aantal planten. Zowel kamerplanten als tuinplanten die gevoelig zijn voor bladluis, kunnen onder de luis komen te zitten als je er niets aan doet. Rozen zijn een goed voorbeeld van een struik/plant waar vooral de groen gekleurde luis goed op gedijt. Luizen is ongedierte waar snel een eind aan moet worden gemaakt. Laat je luizen hun gang gaan, dan kan een plant snel het loodje leggen. Bladluizen houden van jonge topjes. Dus vroeg in het voorjaar kun je er al mee geconfronteerd worden. Het bestrijden van dit ongedierte kun je het beste op de natuurlijke manier doen.

Luizenbestrijding

De bladluis een insect, wat de sappen van planten nodig heeft om te overleven. Een luis kan vliegen, dus hij zit snel op andere planten. Er zijn een aantal natuurlijke luizenbestrijders, die geen schade aan de natuur veroorzaken.

Er zijn een aantal planten waar de bladluis niet van houd. Plant naast de rozen die aantrekkelijk zijn voor dit ongedierte, een aantal afrikaantjes, lavendel, dille en knoflook. Luizen vertrekken onmiddellijk en je hebt je rozenstruik snel luizenvrij. Spoel de planten af met koud water. Of spuit met water en spiritus. Knoflookteentjes in de grond steken helpt om kamerplanten te ontdoen van bladluis.