Heeft u al eens overwogen om een kunststof deurluifel boven uw voordeur te plaatsen? Met een kunststof deurluifel profiteert u van verschillende voordelen. Zo is kunststof veel onderhoudsarmer dan bijvoorbeeld een deurluifel van glas. Een glazen deurluifel moet met name in de herfst veel vaker worden schoongemaakt. Dit komt doordat het vuil wat op het glas terechtkomt, direct zichtbaar zal zijn als u onder de deurluifel staat. Bij een kunststof deurluifel is dat niet zo, waardoor het voldoende is om deze bijvoorbeeld eens per half jaar af te nemen met een vochtige doek.

Een algemener voordeel aan het gebruik van een deurluifel, is het feit dat u de deur open kunt maken zonder in de regen te moeten staan. Ook bezoekers hoeven nooit in de regen te wachten, voordat zij bij u naar binnen kunnen. Het duurt vaak immers even voor de deur geopend wordt als u bij iemand op bezoek gaat.

Kunststof deurluifel op maat samenstellen

Bij een kunststof deurluifel zijn de mogelijkheden enorm. U kunt bijvoorbeeld tussen een gebogen en een rechte deurluifel kiezen. Een rechte deurluifel sluit goed aan bij een strak, modern vormgegeven voordeur. In het geval van een wat klassieker model, kunt u wellicht beter voor een gebogen deurluifel kiezen. Naast de vorm van de deurluifel, heeft u de mogelijkheid om uit verschillende kleuren kunststof te kiezen. De verschillende kleuren maken dat u de luifel aan kunt laten sluiten bij de kleur van uw deur zelf. Een te groot contrast zou de gevel van uw woning een rommelige look geven.