Het zoekwoord Smart Home is steeds populairder aan het werken. Dit zie je ook terug in de resultaten van Google waarin er steeds meer en meer artikelen over bestaan. Hierdoor kan je een hoop informatie over dit onderwerp inwinnen en wordt je zelf ook een smart home expert. Al deze informatie kan je gebruiken om wel of niet te kiezen voor een smart home beleving in jouw huis. We leggen je graag uit wat er allemaal mogelijk is en wat je hiervoor nodig hebt!

Slimme verlichting

Hetgeen wat de meeste mensen wel bekend in de oren voorkomt is dat je met een slim huis je verlichting ook slim kan regelen. Vroeger keken we films waarin je met je handen klapt en de lichten uit zouden gaan. Zo ver gaat het dan ook weer niet maar de systemen van tegenwoordig kunnen herkennen wat jouw leefpatroon is. Hierdoor kan je huis heel slim uit zichzelf de lichten aan en uitzetten. Uiteraard kan je hier zelf ook tijden voor instellen. Met Philips Hue kan je bijvoorbeeld ook buiten je huis je lichten bedienen. Ideaal als je ze vergeten uit bent te zetten of als je ze juist aan wilt zetten om inbrekers af te schrikken.

Slim apparatuur

Je hebt ook allerlei slimme apparaten die je kan aansluiten op een systeem als Niko Home Control. Denk bijvoorbeeld aan een slimme koelkast of slimme oven. Een slimme koelkast kan bijvoorbeeld al boodschappen op een lijstje zetten die op zijn geraakt. En de oven kan uit zichzelf aangaan vanuit je luie bed. Wat een service!

Verwarming

Ook de temperatuur in huis kan volledig automatisch worden ingesteld. Maar uiteraard blijf je altijd ook zelf de beschikking hebben om zelf aan de knoppen te zitten. Hierdoor kan je het hier en daar tweaken waar dit nodig is.