Een groot gedeelte van de mensen onderschat het belang van daglicht. Veel mensen hebben dan ook een tekort aan daglicht. Dit komt doordat zij veel uren doorbrengen in een kantoor of in een andere gesloten ruimte. Helaas is dit niet goed voor de gezondheid. Ook  is dit ook niet bevorderlijk de sfeer en voor de prestaties. Om in iedere situatie de sfeer en prestaties te verbeteren, als gevolg van de juiste hoeveelheid daglicht, zijn lichtkoepels ontworpen. Een lichtkoepel is een glazen koepel, deze koepel wordt gemonteerd op het dak van een woning of een garage. Naast koepels die ontworpen zijn voor daglicht, zijn er ook lichtkoepels ontworpen om ruimtes te ventileren. 

Lichtkoepels.info

Voor welk type dagen zijn deze lichtkoepels geschikt?

Er zijn lichtkoepels ontwikkeld voor twee verschillende type daken, namelijk schuine- en platte daken. Deze koepels kunnen gemonteerd worden op garages, overkappingen en woningen. Daarnaast zijn er ook lichtkoepels ontworpen voor het betreden van een dakterras. Door deze beweegbare variant is het mogelijk om op een veilige en ruimtebesparende manier een dak te betreden. Doordat het glas van deze koepel 90 graden kan kantelen, kun je hier gemakkelijk doorheen.

Lichtkoepels.info

Wat kost een lichtkoepel?

De prijzen van een lichtkoepel kunnen erg uiteenlopen. Hier is dus geen uitsluitend antwoord op te geven. Het is namelijk erg afhankelijk van het type koepel. Daarnaast is de prijs afhankelijk van het materiaal en de afmeting van de lichtkoepel.