Buiten leven en buiten koken zijn tegenwoordig zomertrends. Iets wat daarbij onmisbaar is geworden zijn barbecues! De geur van gebraden vlees en barbecuekruiden geven instant zomergevoel. En daar heb je niet per se een Gasbarbecue op houtskool voor nodig. Barbecueën op gas brengt heel wat voordelen met zich mee. Wij sommen hieronder alvast enkele voordelen op.

Een gasbarbecue heeft heel wat voordelen

– Gasbarbecues werken op gasflessen, gevuld met propaangas, waardoor ze gemakkelijk van de een plek naar de andere kunnen worden verplaatst.

– Een gasbbq is op 1, 2, 3 warm. Je hoeft niet meer te wapperen met een stuk karton of sukkelen met een haardroger of aanmaakblokjes wanneer je de barbecue wil aansteken. Je hoeft niet meer te wachten tot de houtskool begint te smeulen. Eén simpele druk op de knop volstaat en tien minuutjes later kan je beginnen bakken, grillen en barbecueën. Als je groenten, vis of vlees in huis hebt, kan je in tien minuten beslissen dat je gaat buiten eten. Barbecueën op gas is makkelijk, veilig én lekker!

– De temperatuur kan je met een barbecue op gas perfect afstellen. Op die manier bak je elk stuk vlees of vis volgens de door jou gewenste cuisson. Dit optimaal bakken zorgt ook voor een maximum behoud van vitaminen. Omdat de dierlijke vetten niet verbranden, is koken op gas bovendien heel wat gezonder.

– Druipend vet dat vlammen doet uitslaan en het vlees verbrandt? Last van rook of opvliegende assen? Met een gasbarbecue behoort dit alles tot het verleden!

– Gasbarbecues creëren minder afval en zijn milieuvriendelijker dan barbecues op houtskool want ze stoten veel minder fijn stof uit.

Ben je klaar met bakken? Je draait de gaskraan van de propaanfles dicht en laat de barbecue nog aan staan totdat al het gas in de leidingen is opgebruikt. Zo simpel is dat! Gasbarbecues zijn bovendien makkelijk schoon te maken. Je hoeft gewoon van tijd tot tijd het bakje waarin het vet wordt opgevangen leeg te maken en de grilplaat af te schrobben met een harde borstel. Daarna kan je de barbecue meteen weer opbergen.

Voor elk budget bestaat er een geschikte gasbarbecue Klik hier om te kijken, gaande van kleine modellen tot echte buitenkeukens. Grote gasbarbecues of buitenkeukens zijn vaak uitgerust met zijbranders, zodat je ook kan koken of wokken op de barbecue.