Er zijn maar weinig mensen op deze wereld die geen koffie drinken. Koffie, ook wel bekend als het zwarte goud of bakkie pleur, is voor vele de opstarter van de dag. Zonder een goede kop koffie is de energie en motivatie ver te zoeken. Sommige drinken hun koffie zwart, andere drinken hun koffie met een zoetje en weer andere drinken hun koffie met suiker en/of melk. En daarmee houdt de smaakvariatie wel een beetje op.. of toch niet? Ben jij een fanatieke koffiedrinker maar ben je misschien af en toe opzoek naar een beetje variatie? Dan hebben wij een paar heerlijke smaakvariaties voor je klaarstaan!

Koffie met chocolade

Chocolade is eigenlijk zo’n product wat je met ontzettend veel dingen kunt combineren. Heb jij naast liefde voor koffie ook een grote liefde voor chocola? Dan moet je deze combinatie zeker een keertje uitproberen. Chocolade toevoegen in je koffie kun je doen daar cacaonibs of cacaopoeder. Heb je deze niet bij de hand dan kun je er ook voor kiezen om een stuk van een chocoladereep in hele kleine stukjes te breken. Door de warmte van de koffie smelt de chocolade vanzelf en krijg je een heerlijke chocoladesmaak aan je koffie. Heb je deze combinatie inmiddels als een keertje geprobeerd en ben je groot fan geworden? Dan bestaan er tegenwoordig ook koffiebonen met chocoladesmaak om oneindig van smaaksensatie te kunnen genieten. Waar je deze koffiebonen koopt? Gewoon in de winkel of in een online shop.

Koffie met kaneel of anijs

Nog twee ingrediënten die vaak worden gecombineerd met andere producten zijn kaneel en anijs. Deze ingrediënten zijn perfecte smaakmakers, zeker voor in het najaar. En laat nou toevallig de wintertijd vorige week zijn ingegaan. Hoe je deze smaak toevoegt aan je koffie? Dit kun je door een kaneel- of anijsstokje in je koffie te laten trekken. De toegevoegde smaak wordt hierdoor wel heel intens. Wil je een iets minder intense smaak? Dan kun je er ook voor kiezen of wat gemalen kaneel of anijs toe te voegen. Dit kun je doen totdat de smaak naar wens is. Roer wel even goed door voordat je een slok neemt zodat de smaken mooie vermengt zijn.

Koffie met kokosmelk of amandelmelk

Ben jij vegan of ben je gewoon benieuwd hoe koffie smaakt met een ander soort melk erin? Probeer dan eens kokosmelk of amandelmelk toe te voegen aan je koffie. Kokosmelk heeft ook echt een kokossmaak en amandelmelk smaakt iets zoeter dan gewone melk. Door deze soorten melk toe te voegen aan je koffie krijg je opeens een hele andere smaaksensatie. En het is niet alleen lekker, vaak zijn deze melksoorten ook nog eens lager in calorieën, dus perfect voor als je op de lijn aan het letten bent.